Helgen v09

Av Fondan, 2013-03-03 23:18

Lördag: No comments…

Söndag: Vasaloppsmorgon på TV med frukost i sängen. Klev inte ut på isen förrän efter halv 10 och för första gången på 3 år var jag före Björn! Det var en härlig dag med strålande sol från klarblå himmel, det enda som störde var den kalla isande vinden som kylde rejält på den sida av kroppen som inte var vänd mot solen.

Välgödd liten snipa på 3,3...

Vi satte våra 6 spön och någon halvtimme senare ylar det i napplarmet strax bakom oss. Lite kul att det var på just det spöt eftersom jag provat att beta med en abborre. Har aldrig testat det tidigare men det funkade ju bevisligen det också.

Nyopererad gädda...

En halvtimme senare fäller det på Björns yttersta vippa och vi rusar bort över den blanka isen. Mothugget sitter fint och efter lite drillande kommer det upp en pigg gädda på 4kg.

Kroken sitter okomplicerat en bit ner i svalget och när vi skall plocka bort den ser vi något konstigt som sticker ut ur tandköttet mellan gälbågarna. Vi lyfter på gällocket och ser en jigg som till hälfen övervuxits av den stackars firrens tandkött. Men efter ett snabbt kirurgiskt ingrepp genom gälen är gäddan befriad från plågan och kan pigg och förmodligen gladare simma tillbaka ner i djupet igen.

Runt solnedgång fortsätter funka bra...

Nöjda med denna dagens goda gärning tog vi en välförtjänt kopp kaffe med kardemummabulle och efter det blev det bara en minimal dartpil under kilot innan vi packade ihop redan vid 12-tiden.

Solen fortsatta lysa resten av dagen och efter en sen middag promenerade jag ut till min favoritspott precis utanför bryggan och satte mig en stund till i solnedgången tillsammans med en stendöd mört hängande 1 dm under iskanten. För att få lite rörelse på betet petade jag till på linan lite då och då med ett vasstrå och det blev till slut tydligen lite för mycket för en liten hungrig snipa som inte ätit sin kvällsmat innan.

Ett svar på “Helgen v09”

  1. Lördag: No comments… – Ja jag håller med :(
    Gött, ni drog några gäddor dagen efter :)

    Nu har jag efter många humörsvängande dagar äntligen trollat ihop ett alldeles nytt utseende på min fiskedagbok, den är vacker och tar en automagiskt till fiskedrömmarnas värld. Checka in den, inget är komplett utan ett utlåtande från herr Fondelius

    Tilläggas skall att den inte ser rätt ut i Internet Explorer…men den som fortfarande kör IE borde ju allvarligt fundera på att byta till en webbläsare som faktiskt följer de standarder som de andra aktörerna valt att följa.

Lämna ett svar