Tintin (liveblog)

Av Fondan, 2013-03-09 12:45

Grattis Tintin!


8 svar på “Tintin (liveblog)”

  1. Mange skriver:

    Grattis Christian! Den är väl och nosar på 10 kg strecket va? :)

  2. Mange skriver:

    Ni som är pröffs på gäddmete ! Hur mycket påverkar dom nordliga vindarna nu när isen ligger på sjön? Ser ju iofs att det går få fina fiskar ändå, men undrar bara :) Vi ska nämligen göra ett försök imorgon. Och som det ser ut ska det blåsa nordostlig vind! Mvh Mange

  3. Fondan skriver:

    Hmm, det ända vi har lärt oss efter många års nötande på isen är nog att vi aldrig lyckats förutsäga hur fisket skall bli…
    Det känns väldigt slumpartat och det är nog bara möjligen valet av plats, hur djupt betet skall placeras under isen och hur mycket eller lite kläder man behöver ta på sig vi lyckats någorlunda med.
    Sen verkar det bara vara upp till hur och var stimmen av betesfisk rör sig i vattnet som styr huggperioderna och om det öht blir nå’t.

  4. Tack Mange :)
    Ja den var nära en tia. Vilka är ni som ska ut imorgon och fiska?
    Vindriktningen är nog inte lika viktig när isen ligger så här tjock som när det är öppet vatten så det är bara att finna områden där gäddorna går efter stimmen av bytesfisk.

  5. Mange skriver:

    Hej Christian! Vi är 2 st som ska ut! Blir nog lite senare utgång. Runt 9:30. Ska ni ut idag igen? Om jag ser er så kommer jag och säger hej!

  6. Mange skriver:

    Hej igen Gäddjägare! Såg er inte på isen idag. Vi körde ju ett pass trots en iskall hård vind! Brrr! Vi fiskade utanför ”nabbeberget” som jag tror folk brukar kalla det för? Satte all mört precis ovanför botten på 3-7 meters djup! Och det var väldigt blandade ställen som det fällde på, men det som satt längst in på ca3 meter och 6-7 meter utanför land hade vi 3 fäll på. Dock bara en landad. (Ca: 3 kg) Blev bara 2 st till slut, men den andra fisken låg runt 6 kilos sträcket. Glömde vågen tyvärr! Men den simmar såklart kvar i sjön :) När vi tog in grejerna för dagen så var 2 av mörten illa sarjade av gäddtänder. Dessa måste tagit då vi tog en längre grillpaus och inte isade hålen på ca40 min. Fast frusen lina i hålen gillades inte ! Ha det bra och skitfiske på er:)

  7. Fondan skriver:

    Hallå där, ja vi var väldigt tveksamma i morse när vi insåg hur vidrigt kallt det var i blåsten! Men Björn och jag satte iaf 2 spön var strax efter kl 10 nära strandkanten och satte oss sedan i lä uppe på land :) Vi såg er hela tiden borta vid Nabba och undrade mer än en gång hur fasen ni stod ut i kylan, just där är det ju helt öppet för nordanvinden och värsta stället man kunde vara på idag! Men vi satt inte särskilt länge och fick heller ingen fisk…
    Strong gjort och kul att ni i alla fall fick några fäll och fiskar. Nu ser vi fram mot lite mer vår och värme och att fiskarna börjar dra sig in mot grundare vatten!

    Ha’de och skitfiske på er oxo!

  8. Synd ni inte fick bättre utdelning, Mange.
    Det var ni ju värda som trotsade nordanvinden.

    Åh Anders vad jag längtar till feederpremiären i Kåva i April, den traditionen måste vi ju fortsätta med.

Lämna ett svar