Halvtid…

Av Fondan, 2013-07-29 13:09

Nu är det halvtid på semestern. Lite resande kors och tvärs har gjort att fisket i princip helt legat nere under några veckor men det skall det förhoppningsvis bli ändring på framöver :)

Det torra och varma vädret och hög vattentemperatur under en lång period verkar ha skapat syrebrist vid bottnen i Landsjön, något som även Länsstyrelsen och Kommunen konstaterat vid mätningar förra veckan efter kontakter med Fiskevårdsområdet. Och som i många andra näringsrika och övergödda sjöar med gamla idiotiska vattendomar från början av förra seklet (!) som förstör miljön leder det då till att först och främst snorgärsen som är en bottenlevande art drabbas och dör. Får hoppas på lite regn och lägre temperaturer framöver så det inte förvärras och att vi slipper se en massa död småfisk flyta runt i vattnet.

3 svar på “Halvtid…”

  1. Mange skriver:

    Det är för jävligt det där Fondan! Jag gick och plockade död Gärs vid Landsjöbadet för nån vecka sedan. Det hade börjat lukta ruttet vid strandkanten. Plockade ett 50 tal och slängde i soporna! Men det bara kom fler och fler. Har även sett ett par abborrar som guppat vid ytan, men det kan ju förhoppningsvis bero på annat? Har fiskat en hel del abborre i sommar och fått en gäng större abborre, men oftast så blir det busingar som är stöpta i samma form- strax under hektot. Har du nått tips hur och var man får kontakt med dom större exemplaren i sjön. Eller är det till och med för varmt för abborren just nu? Lyckades jäkligt bra vid Lyckås viken förra året, men i år verkar den viken vara helt off? Men så är det ju med fisket :) Ha det bra Mvh Mange

  2. Yay, äntligen är du tillbaks med bloggandet :)
    Dags för ål snart tycker jag!

  3. Fondan skriver:

    Hallo Mange, ja nu verkar det i alla fall blivit lite bättre i vattnet. Om det nu beror på att det fyllts på med vatten i sjön eller något annat vet man ju inte. Hur som så verkar fiskarna i alla fall blivit lite piggare av regnet tidigare i veckan och abborrarna är riktigt på hugget. Har också haft svårt att hitta stimmen med riktigt stora borrar och hittar man dom så är dom inte kvar på samma ställe nästa gång… Bästa sättet i år har varit att dropshot’a nere på botten under eller i kanterna av stimmen med betesfisk. Skitfiske så hörs vi!

Lämna ett svar