Update… 2013-08-18

Av Fondan, 2013-08-18 21:44

I torsdags var det ålmete och kaawgrillning i skymningen med Martin & Magnus. Vi hade 3-4 påslag men med ett undantag där Martin gjorde ett mothugg värdigt en 15-kilos gädda så FC-tafsen gick av var det mest ynkliga och försiktiga pill. Ett bom-pass där alltså.

Kort men tjock, 1564 g / 88 cm...

På lördagskvällen kom Björn förbi på en jigg-tur med båten. I vanlig ordning en massa abborrar men bara smått. Man ser ju stora fina abborrar jaga i ytan lite då och då på dagarna men dom gömmer sig väldigt bra när man fiskar efter dom.

Senare framåt 23-tiden åkte ett ålmete ut på botten. Det högg till ganska omgående och linan rusade ut i 3 snabba omgångar men ingen kontakt vid mothugget. På med ny mask igen och efter någon halvtimmes väntan tillsammans med en god folköl i den ljumma augustinatten kom nästa påslag. Nu hade jag dragit år baitrunnern lite hårdare så den här gången var det en klockren självkrokning. Det var bara att suga tag i spöt medan linan matade ut och veva hem en riktigt fet men inte så lång ålmamma på 1564 g.

Lämna ett svar