Se upp för bojarna… 2013-08-21

Av Fondan, 2013-08-21 20:53

...

Ett av problemen med den fortsatta övergödningen, algblomningar, syrebrist och sporadisk fiskdöd i Landsjön är kommunens dåliga kapacitet att ta hand om avloppen från samhällena runt och norr om Landsjön. Avloppsröret på botten genom sjön till reningsverket i Huskvarna har länge varit för klent dimensionerat och vid vissa tillfällen har man helt enkelt tvingats bredda avloppen vid vissa punkter och skiten har runnit orenat rätt ut i sjön (!).

Ofattbart kan man tycka med tanke på det fokus man tillsammans med Länsstyrelsen haft på problemen i sjön en längre tid men nu är äntligen en åtgärd på gång. I veckan påbörjades arbetet med att lägga ner ett nytt och parallellt tryckvattenavloppsrör från pumpstationen vid Lyckås ner till Bosgårdsviken och man har till en början lagt ut bojar i vattnet som markerar det befintliga röret. Arbetet beräknas ta minst två månader så se upp framöver för bl.a bojar och de länsar som kommer att placeras ut.

Även små fiskar är roligare än inga fiskar...

Åsså lite fiske… Var ute med Björn och jiggade abborre i tisdags kväll. Det var lite klenare med fisk än vanligt men dom vi fick var större än det vi fått tidigare och det var ju kul. På vägen hem trollade vi efter gädda utefter kanten vilket gav två snipor och ett fint tung-gung-hugg på Björns spö men som tyvärr inte blev någon fisk i båten. Temperaturen i vattnet är nu 19 grader och sjunker dag för dag och gäddorna verkar piggna till i takt med det :)

Lämna ett svar