Våren har tagit paus… 2014-03-19

Av Fondan, 2014-03-19 20:38

Eller rättare sagt, det är ju som det brukar vara med aprilväder bara det att det har startat redan i mars i år… Lite kyla och nederbörd i den ena eller andra formen är dock inget större hinder att vara ute och vårfiska bara det inte blåser så förbannat som det gjort nu ett bra tag.

Nästan 30 cm...

Det har med andra ord inte blötts lina i någon vidare bemärkelse på ett tag och senast det begav sig var förra fredagen. Började med mörtmete på botten som gav några stora fina fiskar som sedan fick agera bete under ett flöte på grunt vatten ganska nära land. Tyvärr hade vinden åter börjat friska i framåt skymningen men två fina men tappade gäddor hann det i alla fall bli innan det var helt mörkt.

Tackeltest...

Knepigt det där med att tackla betesfisk upp mot och över 30 cm och att få gäddorna att fastna, upphängningskroken kommer ju inte direkt  in i matchen när fisken attackerar underifrån på ett så pass stort bete. Den sista gäddan var riktigt fin och hängde med och kämpade länge men precis när jag skulle greppa håven spottade den retligt enkelt ut mörten och försvann. Har knutit några test-tackel med flera krokar nu som skall testas få fort vädret behagar repa sig och vinden mojnat lite. Skall bli lite bättre och varmare from måndag och framåt lyder senaste gissningarna från meteorologerna…

Lämna ett svar