Helgen som var… 2014-06-16

Av Fondan, 2014-06-16 22:18

Fina borrar över 7 hg...

En stunds flötmete med småfisk som bete i fredags kväll gav en faslig massa smågäddor mellan 1-3 kg och bara någon enstaka abborre.

På lördagen var det halv storm (kändes det som) och nada fiske. Det gick inte ens att gå ut på flytbryggan eftersom den till och med dippade ner under vattenytan i dom höga vågorna.

På söndagen var det lite lätt betongkeps på huvudet efter hustruns kortspelsafton kvällen innan. Passade ganska bra med andra ord att sätta sig bakom flötet och njuta av det varma och stilla vädret. Gott om fina abborrar och gäddfritt var det också vilket alltid piggar upp.

5 svar på “Helgen som var… 2014-06-16”

  1. Mange skriver:

    Tjena Anders! Vi åkte ut igen efter vårt första misslyckande och hade ett fantastiskt abborrefiske i Söndags. Vi metade med småmört. Vi släpper tillbaka det mesta vi får, men problemet med mete är ju att vissa abborrar sväljer betet ganska rejält trots snabba mothugg! Finns det nåt knep för att skona abborre bättre ? Bytte till större krok och nöp in hulingen då blev det något bättre! Hur gör du? Mvh Mange

  2. Fondan skriver:

    Hallo Mange, alltid lika kul när man prickar en aktiv abborreperiod! Själv tycker jag abborre (som bete) ger framför allt större fisk medans mört ger alldeles för mycket smågäddor.

    Med vanlig krok (1 eller 3) gäller det att vara blixtsnabb med mothugg vilket inte är så lätt när det blåser och/eller man har lite större betesfisk. Har hört att cirkelkrok skall funka bra men det har jag aldrig testat själv.

    Har funderat mycket på det här när det gäller ålfisket (bottenmete) och hittat ett bra sätt som hittills givit 100% ytliga krokningar med 100% safe C&R. Man knyter kroken 90 grader ut från huvudlinan som ett “T” vilket gör att fisken inte kan svälja ner kroken. Laddade upp en bild som visar principen och det kan man använda även vid vanligt flötmete.

    http://www.fondelius.se/wp-content/uploads/tackel4.jpg

    Skitfiske!

  3. Mange skriver:

    Det måste man testa! Får ju ont i själen när man behöver ta upp abborre som sitter för djupt! Apropå gädda så fick vi en riktig pjäs i Söndags. Hade varken våg eller måttband med oss, så vi släppte den efter ett snabbt foto! Den kroken satt i mungipan! Snacka om tur :) kan dra en bild till dig så kan du uppskatta vikten :) jag gissar på 8 kg nånting! Svårt att gissa iofs!

  4. Fondan skriver:

    Ja det är tråkigt om det är en fin fisk som man vill låta simma vidare. Själv tar jag aldrig upp en abborre över halvkilot om den inte är illa krokad eller skadad på annat sätt.
    Grattis till en fin fisk, det börjar höras om några saker över 7-8 kilo nu. Skicka gärna bilder till “bilder (at) landsjon.se”. Jag har länge funderat på en bildspelssida med fina fiskar från sjön men det har inte blivit av (ännu…). Men brukar varje år försöka lägga ut lite bilder på andra fångster under rubriken “never published”.

  5. Mange skriver:

    Jag skickade ett mms till dig ! Vet dock inte om jag hade rätt nummer? Kollade på Eniro efter dig! Har du ingen mail så kan jag dra iväg bilden på gäddan:) Ha de gött! Mvh Mange

Lämna ett svar