Graden i badet… 2015-03-12

Av Fondan, 2015-03-12 20:56

Trångt men tillräckligt utrymme...

Temperaturen i sjön stiger så sakteliga och ligger nu på runt +2°C. Trots detta räckte det med en frostkall natt för att det skulle bli en nästan cm-tjock isskorpa på sjön som bara delvis försvann med hjälp av solen under dagen.

...

Men med bistånd från någon högre makt (?) och en stor flock änder som simmade omkring utanför bryggan hela dagen hade det blivit ett litet isfritt område som nätt och jämt räckte till för en timmes flötmete innan solen gick ner.

En liten fetsnipa på 2,3kg som drog iväg med flötet en bit under isen blev resultatet och tillsammans med den vackra solnedgången var det en bra avrundning på denna soliga och fina dag. Hoppas nu bara det inte blir alltför kallt på nätterna framöver så helgfisket hamnar i farozonen!

2 svar på “Graden i badet… 2015-03-12”

  1. Andreas Åberg skriver:

    Var ute på sjön med flytringen i söndags och vattnet var inte så jätte skönt för fötterna hehe. Men framförallt var det oboyfärgat vilket inte gjorde fisket enklare. Tog bara en enda gädda o det va väl ingen bamse. En fet snipa på drygt 3kg. Hur ser vattnet ut nu? Har den värsta smältvattenfärgen lagt sig på botten? Tänkte dra ut en sväng i slutet på mars igen. Hoppas på lite bättre förutsättningar då och så hoppas vi givetvis att dessa svinkalla nätterna upphör fortare än kvickt!

  2. Fondan skriver:

    Hi Åbbe, vattnet brukar vara ganska grumligt (brunt) fram till maj och sedan vara som klarast framåt midsommartid. Sedan blir det oftast mer och mer grumligt igen (grönt) pga alger men hur mycket hänger på vädret och vattentemperaturen. Även nederbördsmängd, vattennivån och vädret i allmänhet spelar ju naturligtvis in men framåt hösten brukar det klarna mer och mer igen.
    Tror det är ungefär på motsvarande sätt som i alla ”slättsjöar” och att det påverkar fisket likadant.

Lämna ett svar