Kalla vindar från norr… 2015-03-16

Av Fondan, 2015-03-16 20:58

Det var tänkt att fiska i det soliga vädret i helgen som var men pga den kalla och stundtals hårda vinden från norr blev det mycket så. Lill-båten är för ostadig när det blåser och flötmete från land i motvind är ingen lyckad kombination så det blev trädgårdsarbete för nästan hela slanten i stället.

Stor betesfisk...

Provade dock lite feedermete på botten efter mört och även om det inte var någon större huggsexa efter majskornen eller kompostmaskarna så ryckte det i alla fall till lite då och då i spötoppen.

Kul att betesfisken för gäddmetet redan börjat nappa, det är alltid roligare och framför allt smidigare att vara självförsörjande även om dom gärna hade fått vara lite mindre för att vara perfekta.

Rultiga fiskar så här års...

Men att det funkar bra att gäddmeta på lite större mört också visade sig också idag på eftermiddagen. Hängde på en 28 cm lång biff c:a 2 meter under flötet och hivade ut bara en liten bit från land och redan efter runt 20 minuter small det till och hela härligheten försvann i djupet.

En väläten och pigg gäddmadam på 4,6kg / 96cm som gjorde allt för att inte följa med in till land men som fick ge sig till slut. En smidig och ytlig krokning och efter bara några minuter simmade hon hem igen som skjuten ur en kanon.

Lämna ett svar