Bra fiske i skymningen… 2015-03-17

Av Fondan, 2015-03-17 20:27

8,1 kg / 103 cm

+3°C i vattnet nu och fiskarna har börjat vakna till liv ordentligt. Hivade ut ett mete strax efter kl 18 och satte mig och njöt i den nästan vindstilla solnedgången.

Fortfarande svag men ändå viss vinddrift från nordost och på ungefär en timme fick jag kasta om 4 gånger. Men precis innan det börjat bli nästan för mörkt för att se flötet hoppade det till lite grann och började fara runt i ytan. Jag väntade en liten stund och när det sedan sakta försvann under ytan drog jag till.

Långa fina gung i spöt och återigen kändes att det var en lite större sak på gång. Årets klart piggaste gädda och den här gången fick jag vrida på slirbromsen fram och tillbaka flera gånger för att få hem fisken. Vid ett tillfälle drog det iväg rakt genom vassruggen till vänster om bryggan men som tur var gick det bra och strax därefter var krafterna slut hos fisken och hon kunde landa tryggt och säkert i håven.

Fet och fin...

Ganska djup krokning den här gången men det var bara att klippa sönder flourcarbon-tafsen och försiktigt pilla ut kroken längst bak i gapet precis innan svalget.

Sedan snabb vägning och mätning, fotografering av Pierre och sedan tillbaka i vattnet igen där hon efter någon halvminuts gullande fram och tillbaka spände till musklerna och gled majestätiskt ut mot djupet igen.

Dags för Sportfiskemässan på Elmia nu till helgen men några flötmetespass får det nog bli ändå om det inte blir snö och elände. Det gäller ju att passa på med fisket nu vid den här tiden på året :)

2 svar på “Bra fiske i skymningen… 2015-03-17”

  1. Det är bra jobbat Anders! Vad sugen man blir på gäddmete när man läser det här :)

  2. Fondan skriver:

    Ja, det går bra nu… :)

Lämna ett svar