Update… 2015-06-29

Av Fondan, 2015-06-29 23:59

Nya grannar...

Mycket grill och lite fiske i helgen. Nästan alla sjöns invånare (i form fisk…) verkar just nu hålla till på ett och samma ställe en bit norrut och det är knappast lönt att ens blöta en lina utanför Playa del Kax. Men lite kul var att våra grannar i vassen utanför bryggan fick tillökning i söndags. Två små barhuvade ullsuddar som yrade runt ibland vasstråna med mamma och pappa Sothöna, hoppas nu dom får vara i fred från dom glupska gäddorna som stryker omkring utanför.

Fin borre på 0,96 kg... (C&R)

Idag måndag var ledig dag och på eftermiddagen drog jag och MartinT norröver för att försöka försöka hitta lite abborre.

Det var inte svårt att hitta dom på ekolodet men dom går fortfarande på djupet och därför fick vi rigga om betena. Väl så blev det en del fisk från 3hg och uppåt med en topp på 9,6hg vilket var nytt Landsjö-PB för Martin :)

Runt 17°C i ytvattnet nu och strax över 15°C någon halvmeter ner och lite varmare väder framöver så kan kanske äntligen jigg och popper-fisket komma igång på allvar.

1247g / 84cm

Och faktiskt var det lite ljummare vindar redan nu ikväll och strax efter halv tio innan det blivit mörkt lyckades jag lura fram en ålarackare till min maskhög på botten.

Får bli lite satsning på detta fisket nu framöver om kvällarna!

Lämna ett svar