En varm vecka… 2015-07-05

Av Fondan, 2015-07-05 14:36

Strax under halvkilot...

Härliga krigare...

Stora variationer i vädret just nu. Från typiskt tråkig och sval svensk sommar förra veckan till sol och temperaturer runt +30°C nu i flera dagar. Fördelen med värmeböljan är att den drog igång abborrfisket och att dom små liven spridit ut sig över större delen av sjön.

Har därför varit nästan uteslutande abborrjakt hela veckan men även någon timmes ålmete på kvällarna men där har det bara blivit några enstaka napp och inget upp.

Nöjd Daniel...

I fredags kväll var det däremot lite mer fart och napp men det var bara Daniel som lyckades kroka en fisk framåt småtimmarna. Extra kul eftersom det var hans livs första ål ! :)

Nytt pb på haspelset...

I lördags hade jag fått nog av värmen och höll mig i skuggan hela dagen så MartinT och en annan Daniel fick ta en båttur själva i stekhettan. Förutom abborrar och gäddor lyckades Martin som vanligt med en lite extra udda bedrift och fiskade upp ett komplett haspelset från botten.  520 gram inkl lina vägde ekipaget så det var nytt personbästa. Grattis och bra jobbat Martin!

Nu skall det visst bli lite svalare väder de närmaste dagarna och det får gärna bli lite vind också så att vattnet blandas om. Temperaturen varierar mycket nu mellan ytan (upp mot +25°C) och en bit ner så risken för alger och annat glegg är stor.

Och det borde gynna fisket också, vi får se…

Stim med lite större mörtar precis under vattenytan... (polaroidfilter står högt på önskelistan)

Lämna ett svar