Snö, snö och åter snö !! 2010-02-20

Av Fondan, 2010-02-20 18:10

Idag har man ägnat större delen av dagen åt snöskottning så något fiske har det inte blivit tal om. Med den vind som varit det senaste dygnet har det yrt runt och lagt sig i drivor som på sina ställen blivit över 1 meter höga. Så efter att ha grävt fram bilen och skottat upp infarten fram till gatan fick man även leta upp stegen under snön på baksidan och ge sig upp på taken och skotta. Man läser ju lite varstans om tak som rasar in pga snömassorna så det känns säkrast att göra det redan nu eftersom väderlekstjänsten tror att det kommer att fortsätta ett tag till. Och även om det känns riktigt avlägset med vår just nu så kommer det ju förr eller senare att bli mildare och då kommer ju vikten att öka dramatiskt !

Under en välbehövlig paus i skottandet fick man även se ett vackert rådjur som stod och mumsade på äpplen som grannen lagt ut i trädgården.  Det gäller att tänka på våra vänner djuren under en sådan här sträng vinter !

Innan det mörknade dök Björn upp så vi tog en tur ut på sjön och skottade och borrade upp ett antal hål inför morgondagens gäddfiske. Det blir nog ganska jobbigt att pulsa runt mellan hålen så det känns bra att ha klarat av den detaljen. På vissa ställen var snön runt halvmetern tjock så det blir kanske svårt att se vipporna…

Well well, nu dags för TV-soffan och lite OS. Det är ju en ny månfas på gång så förhoppningarna inför morgondagen är höga efter de senaste veckornas sk*tfiske. Kl 06.30 ringer klockan och sedan är vi på’t igen…..

Lämna ett svar