Isfiske i snö och blåst 2010-02-21

Av Fondan, 2010-02-21 19:30

Spåmännen i Norrköping hade lovat uppehåll, avtagande vind och sol framåt dagen idag men eftersom man är ganska luttrad av mindre korrekta väderleksprognoser blev man inte speciellt förvånad när man gick upp tidigt på morgonen och konstaterade att det fortsatte snöa och blåsa. Ytterligare 2 dm snö hade fallit under natten och det var tur att vi hade märkt ut våra förborrade hål med vasstrån !

Efter intensivt snöskottande och pulsande i upp till halvmetertjock snö hade vi satt ut några angeldon och ismetesspön när vi stod i snålblåsten och funderade på vad vi egentligen gjorde ute så här dags på dygnet i det här skitvädret ! Det bet rejält i kinderna och Martins kommentar ”Varför stannade man inte kvar i sängen istället” kändes faktiskt ganska befogad…

Men det dröjde inte många minuter förren det fällde vid närmaste hålet. 25 meters rush kändes som ett halvt maratonlopp i full stridsmundering men ingen lina löpte ut så jag drog till lite på måfå för säkerhets skull. Jodå, där satt allt en liten snipa som efter avkrokning snabbt åkte tillbaka ner i hålet.

Kort därefter kom ett riktigt blixtfäll och Björn rusade iväg genom snön och drog upp ytterligare en liten puttenutt. Martin som videofilmade det hela med ryggen mot sina ismetesspön fick då en plötslig inlevelse att vända sig om och utbrista en ramsa mindre lämplig för barn samtidigt som han for iväg som skjuten ur en kanon mot hålet längst bort.

Efter en mindre fight kunde han sedan landa sin första ismetesgädda på isen och helt plötsligt verkade han tycka att det var värt besväret att gå upp i svinottan, skotta fram bilen och ta sig hela vägen från Ljungarum ut till Kaxholmen på oplogade vägar. Visst ser han lycklig ut !!

Nu var det dags för lite välbehövligt varmt kaffe och te samtidigt som molnen skingrade sig och solen kom fram ! Kul att SMHI i alla fall fick ett rätt denna dag men det hjälpte ju föga eftersom vinden tilltog och det blev ännu kallare. Snöandet fortsatte också så efter ytterligare en gädda och alltmer domnande fingrar beslutade vi oss för att nu fick det vara nog för idag.

Det blev ju trots allt en ganska hyfsad dag om man ser till den korta tid vi fiskat !

Ett svar på “Isfiske i snö och blåst 2010-02-21”

  1. Martin T skriver:

    Vet inte om jag ser så där glad ut egentligen, mer vindpinad måste jag säga, eller så kände jag mej i alla fall. Men det var skönt som *** att äntligen få upp något från den där sjön.

    På vägen hem satte jag full värme och riktade utblåsen mot ratten, jag kunde inte knappt börja böja på fingrarna förrän jag var vid A6 ungefär utan att det värkte så jag skrek i fingrarna. Nästa helg bokar jag sol och plusgrader, kan jag få det?

    ///Martin T

Lämna ett svar