Betesfisk… 2012-09-11

Av Fondan, 2012-09-11 21:06

Mörtfisket efter bete till kräftburar och gäddmete fortsätter. Det har varit ovanligt gott om fina mörtar precis utanför bryggan en tid nu så det räcker med metspö, krok och flöte och lite över en timme innan solnedgången för att fylla en hink. Men tanken på att någon gång lyckas med mörtstugefiske har gnagt vidare trots alla totalt misslyckade försök tidigare så what-the-heck, nu borde det ju inte gå att misslyckas.

För två vintrar sedan gick det inte riktigt som det var tänkt (fast det var en fin Koltrast iaf)...

Sagt och gjort, letade upp mörtstugan som förpassats längst upp och in på vinden förr-förra vintern, blandade mäsk efter recept på nätet från framgångsrika mörtstugefiskare och i med skiten i vattnet där det brukar nappa som bäst. Detta var innan helgen och sedan dess har det fyllts på med allt möjligt mörtgodis som vitt bröd, färdigköpt mäsk, majs, etc, etc. Men inte en enda liten mörtstackare som letat sig in!

Stackars liten...

Enda fisken hittils har varit en liten gäddbebis som mot alla odds tydligen lyckats hitta in i mörtstugan och fastnat i maskorna på vägen ut.

Nu blir det sista chansen några dagar innan jag bryter ihop för den här gången. Metade upp ett gäng feta mörtar plus några mindre nu ikväll (bara någon halvmeter från där mörtstugan ligger på botten!!) och som sedan släpptes in i mörtstugan så får vi se om det kan bli någon form av kompistryck att ta sig in.

Lyckas det inte nu vete fan om inte mörtstugan åker med till sortergården på lördag…

Lämna ett svar