Blåsigt… 2012-09-17

Av Fondan, 2012-09-17 22:30

Det blåsiga vädret fortsätter och när man har en liten lätt båt är det inte så kul att ge sig ut på sjön och guppa som en kork på vågorna när man dessutom har lite problem med sjösjuka.  Men igår eftermiddag stack Björn och jag ut en liten kort sväng i alla fall och trollade ett halvt varv runt sjön. Första lilla gäddsnipan högg på 6-7 meters djup när vi gasade på i över 3 knop för snabbt att ta oss rakt över sjön i vågorna så det kallare vattnet verkar ha fått lite fart på jaktinstinkten. Mot slutet provade jag också för första gången en Lip Scull betad med en halvliten mört från frysen. Ett mycket lovande sätt för trolling känns det och mycket enklare än flötestrolling eftersom man man slipper en massa trasslande med sänke och linor. Har en del mörtar i olika storlekar i frysen så det skall vi testa vidare i höst!

Annars har besvikelserna med möststugefisket fortsatt. Den gamla stugan har förpassats tillbaka till vinden och ersatts med en paraply-dito och efter några dagar har nu ett antal småabborrar i alla fall hittat in.  Det är ju kanske bättre än inget men fortfarande går det att meta upp hur många mörtar som helst bara någon halvmeter från buren så nå’t konstigt är det. Skall låta den ligga kvar ett tag till med de smaskiga mäskbollarna på bottnen så får vi se om det kanske lyckas till sist.

Provade även lite ål-mete i helgen. På fredagskvällen hade jag två fina rusningar under 2 timmars fiske men utan att nå’t fastnade på kroken och i lördags kväll var det helt dött. Temperaturen i vattnet har passerat under 15 grader så nu gäller det att lägga in slutspurten innan dom borrar ner sig i bottensedimentet och går in i vinterdvala.

Liten men snabb...

Lip Scull...

Lämna ett svar